Sopra Steria vil snakke litt med deg … eller vil de det?

«Vi deler kunnskap og skriver om ting som engasjerer oss.»

Sitatet er hentet fra Sopra Sterias blogg. Spørsmålet er om de vil ha en dialog om det de deler.

Noen harde fakta: I skrivende stund er det hittil i år postet 23 innlegg på denne bloggen. I fjor var antallet 32, og i 2015 var det 31. Det vil si kun to-tre innlegg i måneden – ikke akkurat hyppigheten en dagbok bør ha.

Selv om det er de ansatte i Sopra Steria som skriver innleggene – noe som gir troverdighet, fremstår de ikke personlige. Disse nyhetsartiklene har dessverre få kommentarer, og jeg måtte derfor lete litt før jeg fant et innlegg hvor kommentarene ga merverdi til startinnlegget. Merverdien var ikke betydelig, siden det kun var fem kommentarer. Problemet var at forfatteren svarte kun på den første kommentaren (og det ble gjort først dagen etter), og spørsmål ble ikke besvart. Med så dårlig oppfølging av kommentarene som kommer inn, er det ikke rart at det er så få av de. Siden bloggen preges av enveiskommunikasjon, kan man også lure på hvor mange som egentlig leser den, om det så er tilfeldig besøkende, kunder eller konkurrenter.

Bloggplattformen som brukes er er et av verdens største bloggverktøy, WordPress (samme som jeg bruker). Sopra Steria bruker den antageligvis fordi den anses som profesjonell og er den plattformen som gir flest valgmuligheter i forhold til design. De kan ha sitt eget domene, og siden de har kunnskapen til det, kan de ha fullstendig kontroll over bloggen sin.

Kategoriene kommer tydelig frem i menyen. Det brukes derimot ikke tagger (en annen måte å kategorisere innhold ved hjelp av stikkord) på bloggen. Ellers er det smart at det lastes ned kun syv innleggsutdrag (med mulighet for å last ned flere) ved åpning av siden, slik at den ikke blir så tung.

I Sopra Sterias bruk av sosiale medier spiller bloggen rollen som kunnskapsdeleren, og deres formål med bloggen blir dermed innfridd. Men ved å gi leserne mulighet til å kommentere oppfordrer de til en samtale om disse tingene som de er så engasjert i. Dessverre stopper ofte deres engasjement etter startinnlegget.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s